20.5 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 6:18
No menu items!

Viorica Dăncilă, reclamată la DNA în plină campanie la prezidențiale. DNA: Niciun candidat la Președinție nu este citat vineri la audieri

spot_img

Viorica Dăncilă a fost reclamată la DNA în plină campanie pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Sesizarea îi vizează și pe omul de afaceri Ion Țiriac, și pe fostul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici.

Plângerea penală a fost depusă de reprezentantul unui club de tenis care reclamă faptul că s-ar fi cerut și aprobat prea mulți bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale în cadrul Turneului BRD Bucharest Open. 

Plângerea penală a fost depusă la DNA în prima zi a campaniei electorale, mai exact vinerea trecută, pe 15 noiembrie, împotriva conducerii Federației Române de Tenis și a fostului premier Viorica Dăncilă. De asemenea, fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici, fostul ministru al tineretului și sportului, Bogdan Matei, şeful COSR, Mihai Covaliu, fostul preşedinte al FRT, George Cosac, dar și Marky Jeno, directorul turneului Bucharest Open, se numără printre cei citați în plângere.

După ce în presă au apărut informații potrivit cărora Viorica Dăncilă ar fi urmat să fie citată vineri la DNA, instituția a infirmat, într-un comunicat de presă, o eventuală audiere a acesteia înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 

Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.

Direcția Națională Anticorupție