16.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 6:58

VIDEO AMATOR. Un MIG militar a căzut în apropiere de Reghin. Pilotul s-a catapultat

Un avion MIG-21 Lancer a căzut, marți, la Deda, în apropiere de Reghin, la scurt timp după ce decolase de la Câmpia Turzii. Pilotul s-a catapultat.

UPDATE ORA 16.00

Parchetul Militar Cluj Napoca se va ocupa de ancheta privind incidentul aviatic. Ministerul Apărării Naționale a remis un comunicat.

“O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.”

Stirea initiala

Un elicopter SMURD a fost trimis în zonă, pentru a-l aduce pe pilot la cel mai apropiat spital.

Conform ultimelor informații, pilotul este rănit, dar poate fi transportat la o unitate medicală. Cel mai apropiat spital la care poate fi dus cu elicopterul SMURD este la Tg. Mureș.

Se pare că avionul efectua un zbor de instrucție și decolase de la Câmpia Turzii, acolo unde se află baza militară aeriană a MApN.

România s-a angajat să schimbe flota de avioane de luptă MIG-21 Lancer cu F-16, iar ministrul Apărării fiind chiar în cursul achiziționării a 16 avioane F-16 din Portugalia, în săptămânile următoare.