21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:29

EXCLUSIV. Nicușor Dan nu are încredere în viceprimari. Și-a delegat atribuțiile Dianei Pungă, city-manager, fosta sa șefă de cabinet

Primarul general al Capitalei nu are încredere în viceprimari, astfel că și-a delegat atribuțiile, conform unui document obținut de Sursa Zilei, city-managerului Diana Pungă, fosta sa șefă de cabinet și fosta sa colegă de ONG.

Nicușor Dan este în carantină, după ce fiica sa a fost testată pozitiv cu coronavirus.

El și-a delegat atribuțiile, de luni, 19 aprilie, până la data de 2 mai, administratorului public Diana Pungă, cu excepția inițierii procedurilor de angajare.

Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate a primarului general au fost informate, conform legii, de această delegare, încă de luni. 

Conform noului Cod administrativ, primarul general poate delega, prin dispoziție, atribuțiile ce îi sunt conferite de lege și alte acte normative viceprimarului, secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ- teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcționale sau personalului din aparatul de specialitate, administratorului public, precum și conducătorilor instituțiilor și serviciilor publice de interes local, în funcție de competențele ce le revin în domeniile respective.

În urmă cu două luni, pe 19 februarie, Nicușor Dan își delega atribuțiile, împărțite pe direcții, celor doi viceprimari –  Stelian Bujduveanu (PNL) și Horia Tomescu (USR-PLUS).

Diana Punga a fost membru USB încă de la înființare (USB – partidul înființat de Nicusor Dan, care a devenit ulterior USR). Ea a coordonat campania electorală a lui Nicusor Dan la alegerile locale din septembrie 2020, apoi a fost numită șefa de cabinet a Primarului General, iar pe 23 februarie a fost numită administrator public al Capitalei.

Emanuel Stan