15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:12

Scade interesul românilor pentru vaccinare. Florin Cîțu: Trebuie să eliminăm vocile antivaccinare

spot_img

Pentru prima oară de la demararea campaniei de vaccinare, numărul de locuri disponibile este mai mare decât cel al persoanelor înscrise. Românii au din ce în ce mai puțină încredere în vaccin, iar interesul a scăzut brusc, o dată cu scandalul generat de declarațiile ministrului remaniat Vlad Voiculescu. Românii fie se retrag de pe platforma de vaccinare, fie nici nu se mai înscriu. Premierul Florin Cîțu a avut o declarație severă în acest sens: ” Eliminăm acele voci care mai există împotriva campaniei de vaccinare”.

Potrivit datelor afișate pe platformă, astăzi, după ora prânzului, apăreau disonibile 213.968 de locuri și 180.732 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

În centrele cu vaccin Pfizer erau marți, la ora prânzului, 117.723 locuri disponibile, 34.766 de locuri disponibile în centrele cu vaccin Moderna și 61.479 de locuridisponibile în centrele cu vaccin AstraZeneca. În total, 213.968 de locuri disponibile la vaccinarea anti-Covid.

Premierul Florin Cîțu a transmis românilor că singura soluție pentru revenirea cât mai rapidă la o viață normală rămâne vaccinarea.

„Intrăm într-o nouă etapă în această campanie și trebuie să creștem ritmul. Deschiderea noastră e totală. Putem să ne gândim să modificăm anumite criterii în funcție de numărul persoanelor vaccinate sau procentul persoanelor vaccinate în anumite sectoare”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu: Eliminăm orice voce care mai există împotriva campaniei!”

Premierul a avut un mesaj și pentru acele persoane care încearcă să afecteze bunul mers al campaniei de vaccinare.

“Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva campaniei de vaccinare! Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar fi veni ea, subminează un efort al nostru de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar!”, a spus Florin Cîțu.

Românii se vor putea programa pentru vaccin și telefonic 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat în conferința de presă săptămânală ca au fost introduse câteva modificări privind maniera de programare pentru vaccin astfel încât, să aibă acces la imunizare un număr cât mai mare de români.

“Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call center. Persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate este ca persoana respectivă sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru și se trec pe listă exact în respectivul centru și se va stabili ziua când pot să se prezinte pentru vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.