20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:35
No menu items!

Un influencer rus, raw-vegan, și-a lăsat băiatul de o lună să moară, hrănindu-l „cu lumina soarelui”

spot_img

Un influencer rus a mărturisit că i-a provocat moartea fiului său de o lună, după ce a vrut ca acesta să trăiască din lumina soarelui în loc de a se hrăni cu mâncare, relatează cotidianul britanic The Sun.

Maxim Lyutyi, în vârstă de 44 de ani, și-a schimbat pledoaria după ce copilul său, Kosmos, a murit de „pneumonie și înfometare”, nefiind hrănit de părinți. Tatăl rus, din regiunea Krasnodar, riscă până la opt ani de închisoare și o amendă pentru „vătămare corporală gravă”.

Medicii spun că bebelușul a făcut pneumonie, după încercările lui Lyutyi de a-l face imun la boală stropindu-l cu apă rece. El a spus poliției că a respins medicina convențională, că nu are încredere în medici și chiar că bebelușul se născuse acasă, fără vreun ajutor.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția într-o înfățișare finală în instanță, înainte de pronunțarea sentinței, săptămâna aceasta la Soci, un oraș rusesc de la Marea Neagră. Anterior, Lyutyi a căutat să dea vina pe mama copilului, Oxana Mironova, în vârstă de 34 de ani, care a primit deja o pedeapsă neprivativă de libertate de doi ani de „muncă corecțională”. Forțele de ordine au spus că cuplul „a încercat să-l adapteze pe bebeluș la consumul de prana, o dietă în care oamenii rămân fără mâncare și apă pentru o perioadă lungă de timp și se hrănesc cu lumina soarelui”. De asemenea, judecătorilor li s-a spus că tatăl a vrut să experimenteze pe copil pentru a-l face „un Superman”. El a fost acuzat că i-a interzis Mironovei să alăpteze copilul.

Deși se promovează drept un fanatic al alimentelor crude în postările sale, s-a descoperit că Lyutyi mănâncă de fapt carne și paste, ignorându-și propriile reguli stricte, deoarece a fost ținut într-o închisoare rusă pentru mai bine de un an de la moartea copilului. Acesta a ajuns la spital pe 8 martie 2023, cântărind doar 1,5 kg, iar medicii n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

D.Constantin