16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:34
No menu items!

Atac dur la USR Timiş și Dominic Fritz: “Această filială nu mă mai reprezintă. Este un instrument de manevră”

spot_img

Fondatorul filialei USR Timiș, Crisitan Moș, vicepreședinte al CJ, a transmis pe Facebook că nu mai poate susține proiectul USR, reclamând alianța cu Forța Dreptei și cu PMP, dar și susținerea lui Alin Nica pentru conducerea CJ Timiș.

„În calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, de membru fondator al USR Timiş, fost preşedinte al filialei judeţene şi fost membru în Biroul Naţional USR, consider că este momentul potrivit să anunţ că mă aflu în imposibilitatea de a susţine acest proiect. Filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă. Astăzi, această organizaţie nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Firtz, ci mai nou şi pentru Alin Nica”, a transmis Cristian Moş într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.  

Potrivit vicepreședintelui de CJ, „ADN-ul USR nu mai există – a devenit oficial un partid «toţi la fel». Astăzi, Fritz se ţine de mână cu Ludovic Orban şi Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalţi”.

<<Incapabil să aibă încredere în forța noastră ca echipă, Dominic Fritz a ales să joace murdar, să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local, să se comporte exact ca un politician de rit vechi. Nimeni nu vorbește despre cum timp de 3 ani și pânâ acum 3 săptămâni, ordinul de partid era: „Atacați-l pe Alin Nica!”, cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie să aplaudăm când Nica spune că „simte că s-a întors acasă, lângă noi în USR”. Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac>>, a mai scris Moș.

Vicepreședintele CJ Timiș a mai subliniat că își va continua munca, dar și parcursul politic așa cum consideră că este corect față de electorat.

Nica, candidatul alianței pentru șefia CJ Timiș

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, îndepărtat din PNL de conducerea centrală după ce s-a împotrivit alianței între liberali și PSD, va candida pentru un nou mandat din partea formațiunii Forța Dreptei, susținut de alianța formată din USR, PMP ȘI FD.

În urma înțelegerii între PNL și PSD, pentru funcția de primar al Timișoarei va candida liberalul Nicolae Robu, iar la Consiliul Județean social-democratul Alfred Simonis. Astfel, actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, șeful filialei PNL Timiș, a fost îndepărtat din partid.

D.Constantin