2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 2:08

Un gigant din domeniul FMCG vrea să folosească doar energie regenerabilă până în 2030

Grupul PepsiCo, care activează pe piața de alimente și băuturi răcoritoare, a anunțat că vizează trecerea la energia electrică produsă din surse regenerabile în proporție de 100% pentru toate operațiunile deținute și controlate de companie la nivel global. Termenul pentru întreaga companie și operațiunile controlate direct este 2030, iar pentru operațiunile terților, 2040.

”Având în vedere dimensiunea afacerilor PepsiCo la nivel global, 2,5 milioane de tone metrice de emisii de gaze cu efect de seră (GES) ar putea dispărea până în 2040 odată cu această tranziție, echivalentul dispariției de pe drumurile publice a jumătate de million de mașini într-un an. Acest anunț are la bază eforturile globale ale companiei de a crește utilizarea surselor regenerabile de energie și trecerea anunțată la începutul acestui an la energia electrică din surse regenerabile în SUA, cea mai mare piață pe care activează compania”, potrivit unui comunicat al producătorului.

PepsiCo a anunțat progrese semnificative în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul lanț valoric – de la colaborarea cu fermierii pentru implementarea practicilor eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon, prin Programul global de agricultură durabilă, până la operarea uneia dintre cele mai mari flote electrice din America de Nord.
În prezent, PepsiCo achiziționează energie electrică regenerabilă în 18 țări, dintre care nouă folosesc deja în proporție de 100% energie electrică din surse regenerabile. Odată cu trecerea din acest an la utilizarea acestui tip de energie în SUA, PepsiCo devine capabil să-și furnizeze până la sfârșitul anului 2020, 56% din necesarul de electricitate prin surse regenerabile la nivel global.

Odată cu acest anunț, PepsiCo se alătură RE100, o inițiativă condusă de Climate Group în parteneriat cu CDP (Carbon Disclosure Project), care reunește cele mai influente companii ale lumii care și-au asumat tranziția la energie electrică în proporție de 100% din surse regenerabile.
Pentru tranziția către energie electrică din surse regenerabile la nivel global, portofoliul de soluții include contracte de achiziție de energie care vor sprijini dezvoltarea de ferme solare și eoliene în întreaga lume, achiziția certificatelor de energie, care vor permite tranziția pe termen scurt către surse regenerabile în multe zone geografice.

”Afacerile noastre din nouă țări europene folosesc deja electricitate în proporție de 100% din surse regenerabile. PepsiCo Europa va urma calea pentru respectarea angajamentului global al companiei de a ajunge la utilizarea acestui tip de energie. Vom atinge acest obiectiv până în 2022 în toată Europa”, a afirmat Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europa.