14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:16

Scandal în sectorul 1. Tudorache cere renumărarea voturilor, Armand cheamă Parchetul General

spot_img

Scandalul pentru alegerea primarului sectorului 1 continuă, după ce, luni, a fost deschis un dosar penal pentru fraudă. Dan Tudorache anunță că a cerut Biroului Electoral Central renumărarea voturilor, iar Clotilde Armand, câștigătoare la numărătoarea parțială, cere Parchetului General să se ocupe de anchetă.

„Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de stransă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scriS Tudorache pe Facebook.

În replică, Clotilde Armand a scris că va cere Parchetului General să se ocupe de ancheta privind situația din sectorul 1.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Armand.

Conform ultimelor informații oficiale de la BEC, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.