19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:56
No menu items!

Un gardian israelian a ucis un evreu la Zidul Plângerii, confundându-l cu un palestinian

spot_img

Un gardian israelian a ucis un evreu la Zidul Plângerii, confundându-l cu un palestinian

Un agent de securitate israelian a ucis vineri un vizitator evreu la Zidul Plângerii din Ierusalim, locul cel mai sacru al iudaismului, confundându-l cu un activist palestinian, a anunţat poliţia, informează Mediafax.

„Era un bărbat evreu, un israelian, care se afla în sectorul toaletelor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.

„Din motive necunoscute, el a strigat Allah Akbar (Allah este cel mai mare)”. „Un agent de securitate şi-a scos arma şi a tras de mai multe ori în suspect, care a decedat în urma rănilor”, a precizat el.

Incidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora 08.00 (08.00 ora României), în timp ce piaţa din faţa zidului era plină de credincioşi veniţi pentru rugăciunea de dimineaţă dinaintea sabatului, zi săptămânală de odihnă la evrei.

Agentul de securitate le-a spus anchetatorilor poliţiei că a crezut că bărbatul, în vârstă de 46 de ani, vrea să scoată ceva din buzunar strigând „Allah akbar” şi că era pe punctul de a-l ataca, potrivit postului public de radio.

Radioul a adăugat că poliţia nu a găsit nimic suspect asupra victimei.

Zidul Plângerii este locul cel mai sacru al iudaismului, ultimul vestigiu al celui de-al doilea Templu distrus de romani în anul 70.

Acesta se află la nivelul inferior al Esplanadei Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, ceea ce face din această zonă una dintre cele mai sensibile din Ierusalim, cu ciocniri frecvente în palestinieni şi forţele de securitate israeliene.