20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:35
No menu items!

Un fost ministru al Educației îl confundă pe liderul AUR cu academicianul Eugen Simion

spot_img

Deținătoarea recordului la gafe ca ministru al Educației, Monica Anisie a recidivat, miercuri, la acest capitol, în comisiile de specialitate din Parlament. Anisie  – care ocupă funcția de președinte al Comisiei de Educație din Senat și este, la bază, profesor de limba română – l-a prezentat pe liderul AUR George Simion drept „Eugen Simion”, critic și istoric literar, editor, eseist, profesor universitar român, membru titular al Academiei Române. 

S-a întâmplat la audierea lui Sorin Cîmpeanu, actual deţinător al portofoliului de la Educație, care a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru a ocupa fotoliul de ministru al Educației și în viitorul guvern. 

Liderul AUR, George Simion, a cerut să ia cuvântul în timpul audierilor și l-a criticat pe Sorin Cîmpeanu pe motiv că, până acum, „a primit ordine de la domnul Arafat”. „Trebuie să ne hotărâm cine conduce acolo, la Ministerul Educaţiei, domnul Arafat sau domnul Cîmpeanu. Până acum, domnul Arafat a avut ultimul cuvânt şi nu am văzut cadru legal pentru asta”, a afirmat George Simion.

Raluca Dan