10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:54
No menu items!

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea certificat verde pe o perioadă definită

spot_img

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat, miercuri, că certificatul verde trebuie să fie introdus în România pentru o perioadă definită.

“Discuțiile din România privind certificatul verde sunt destul de pasionale”, a spus Rafila la audierea în comisia de specialitate din Parlament, adăugând că este de acord cu introducerea acestuia, însă pentru o perioadă definită.

Noul ministru al Sănătății a subliniat că certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus într-un moment oportun și în anumite domenii de activitate.

“Prioritatea acestui mandat este controlul pandemiei, drumul spre normalitate și dezvoltarea unui sistem de sănătate accesibil populației”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a afirmat că oamenii nu au unde să se testeze în acest moment și consideră că centrele de vaccinare împotriva COVID-19 pot funcționa și ca centre de testare.

Întrebat dacă Raed Arafat și-a făcut bine treaba sau dacă este vizat de vreo schimbare, Rafila a precizat că șeful DSU este un bun profesionist, dar nu poate coordona toate activitățile, iar Ministerul Sănătății trebuie să aibă un rol mai activ în gestionarea pandemiei.

„Nu se poate ca aceste măsuri să fie aprobate de o altă instituție, iar Ministerul Sănătății să răspundă de îndeplinirea sau neîndeplinirea lor. Voi avea o discuție pentru ca acest mecanism să fie schimbat, nu putem să lucrăm ca o anexă a unei structuri. Trebuie să ne întoarcem la profesioniști și la profesionalizarea Sănătății Publice”, a spus Rafila.

                                                                                                               Adina Silav