1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 23:54
No menu items!

Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a iniţiat o campanie anti-vaccinare

spot_img

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems care s-a remarcat în ultima vreme prin organizarea unor manifestaţii împotriva vaccinării anti-COVID, a fost arestat, luni, după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional.

Aldis Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi a preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului.

Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori.

Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie.