8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:13
No menu items!

Un copil de 5 ani, cea mai tânără victimă COVID-19 din Marea Britanie. Vor fi menținute restricțiile de izolare până la sfârșitul lunii mai

spot_img

Marea Britanie nu-şi va înlătura probabil restricţiile de izolare înainte de sfârşitul lunii mai, a declarat, sâmbătă, un consilier guvernamental, potrivit căruia trebuie mai întâi să incetinească ritmul de propagare al epidemiei de coronavirus și să fie pus la punct un sistem de testare intensă, notează Reuters, potrivit AGERPRES.

UPDATE: Un copil de 5 ani a murit din cauza noului coronavirus în Regatul Unit, care a înregistrat sâmbătă 708 noi decese într-o zi, un nou record care agravează bilanțul total al deceselor la 4.313, a precizat serviciul public de sănătate, citat de AFP. Vineri, au fost înregistrate încă 684 de decese, după o creştere de 569, joi. În total, 41.903 de cazuri pozitive au fost identificate oficial, iar cea mai tânără victimă a noului coronavirus avea 17 ani. 

În total, au fost raportate oficial 41.903 de cazuri pozitive, cu o creștere de 3.735 în ultimele 24 de ore.

“Vrem să ne îndreptăm spre o situaţie în care, cel puţin până la sfârşitul lunii mai, să fim capabili să substituim prin măsuri mai puţin intense, bazate mai mult pe tehnologie şi teste, izolarea totală pe care o avem acum”, a declarat Neil Ferguson, profesor la Imperial College din Londra pentru BBC.

În Marea Britanie, care şi-a înăsprit măsurile după o reacţie destul de relaxată iniţial, sunt înregistrate circa 40.000 de cazuri confirmate, dintre care 3.605 decese de la începutul pandemiei.

 

Unele opinii critice avertizează, de asemenea, împotriva impactului sanitar şi social al unei izolări prelungite. Un al doilea înalt consilier al guvernului, specialistul în pandemii Graham Medley, a declarat şi el sâmbătă în The Times că se teme că Marea Britanie va ieşi cu greu dintr-o strategie care riscă să degradeze sănătatea economică şi mentală a numeroşi britanici.