-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 6:32
No menu items!

A luat mită cu masca de protecție la gură. Primarul comunei Crișan, arestat preventiv

spot_img

Ilie Munteanu, primarul comunei Crișan din județul Tulcea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant de ofițerii DGA în timp ce primea o mită de 10.000 de lei. În imaginile flagrantului, făcute publice de DGA, primarul apare purtând incorect masca de protecție împotriva noului coronavirus. 

“Ieri, 3 aprilie 2020, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au prins în flagrant o persoană, primar al unei comune din județ, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză.

În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale.

Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. – Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Vineri, după acțiunea de prindere în flagrant, procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului iar, sâmbătă, un judecător al Tribunalului Tulcea a emis și mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul Ilie Munteanu are 59 de ani și este la al doilea mandat pentru formațiunea politică PSD. Conform site-ului primăriei pe care o conduce, edilul este de profesie electro-mecanic și este absolvent de liceu.