12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:26
No menu items!

Un căpitan român a fost arestat în Franța după ce la bordul navei sale a fost descoperită peste O TONĂ de cocaină

spot_img

Un căpitan român de navă a fost arestat în Franța, împreună cu tot echipajul său format din cetățeni ruși, ucraineni, filipinezi și etiopieni. Autoritățile franceze au percheziționat nava în portul Dunkerque din nordul Franţei și au dat peste o cantitate impresionantă de cocaină: peste o tonă, în valoare de de câteva zeci de milioane de euro, relatează AFP.

Drogurile erau ascunse în cala navei Trudy, sub pavilion liberian, care a fost interceptată „pe baza unor informații”, potrivit unor surse apropiate anchetei. În total, au fost confiscate 1.127 kg de droguri.

Toți membrii echipajului, inclusiv căpitanul român al cargoului au fost inițial plasați în detenție vamală și au fost apoi reținuți pentru 96 de ore.

„Este pentru prima dată când am văzut întregul echipaj arestat într-un caz de acest tip”, a declarat o sursă portuară. Reținerea a fost efectuată de către poliția judiciară din Lille, sub egida JIRS (tribunal interregional specializat). Toți suspecții au fost apoi transferați la Paris pentru a fi prezentați judecătorilor de instrucție de la Curtea Penală Națională.

A fost declanșată o amplă anchetă. Potrivit unor surse din cadrul poliției, cocaina ar proveni din Brazilia, valoarea este estimată este de aproximativ 80 de milioane de euro și se presupune că urma să ajungă în portul Anvers.

                                                                                    C.Dumitrescu