-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:25
No menu items!

Un bărbat și-a dat foc la casă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Bărbatul a suferit arsuri de gradul II

spot_img

Un bărbat de 49 de ani din satul bistriţean Feleac s-a ales cu arsuri de gradul al doilea pe mâini şi cu leziuni ale căilor respiratorii după ce a încercat, miercuri dimineaţa, să aprindă focul într-o sobă de teracotă folosind benzină, ceea ce a dus şi la producerea unui incendiu care a cuprins întreaga casă, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Din primele informaţii, bărbatul locuia singur în imobilul respectiv.

“Intervenţia a durat aproximativ o oră, interval în care pompierii militari au evacuat o butelie dintr-o încăpere pentru a evita producerea unei deflagraţii. Incendiul se manifesta la acoperişul casei pe aproximativ 80 de metri pătraţi, precum şi la nivelul încăperilor.

Au ars elementele de mobilier şi materialele combustibile din camerele cuprinse de incendiu. Bărbatul a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă, a fost stabilizat şi evacuat spre spital pentru continuarea investigaţiilor medicale ce se impun (la UPU SMURD Bistriţa).

Bărbatul prezenta arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare, respectiv leziuni uşoare la nivelul căilor respiratorii în urma inhalării fumului”, a transmis ISU.

Pompierii au îndepărtat elementele de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii, iar, în urma cercetării la faţa locului, au stabilit faptul că incendiul a fost provocat în urma tentativei de a aprinde focul dintr-o teracotă cu lichid inflamabil, respectiv benzină, scrie Agerpres.