10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:48
No menu items!

Un artist al Cirque du Soleil a căzut în timpul unei reprezentaţii. Compania a fost amendată și pentru moartea unei acrobate!

spot_img

Cirque du Soleil

Un artist al companiei canadiene Cirque du Soleil a căzut în timpul spectacolului de vineri, când prezenta publicului numărul intitulat „Roata morţii”, şi a fost spitalizat, iar starea lui este stabilă.

Spectacolul „Zarkana” a avut loc la Las Vegas, vineri noapte. În jurul orei 19.00 (ora locală), bărbatul prezenta publicului numărul „Roata morţii”, când a alunecat şi a căzut de pe roată, potrivit huffingtonpost.com. Numărul implică doi artişti care fac acrobaţii în interiorul unor roţi în continuă mişcare, la mare înălţime.

După accident, spectacolul a fost întrerupt, iar bărbatul rănit a fost transportat imediat la University Medical Center din Las Vegas, unde a primit îngrijiri medicale. Rănitul este în stare stabilă şi va fi externat în câteva zile.

Totodată, Compania Cirque du Soleil a fost amendată în urma morţii acrobatei Sarah Guyard-Guillot, care, în timpul unui spectacol din iunie, la Hotelul MGM din Las Vegas, a căzut de la o înălţime de 28 de metri, după ce i s-a desprins cablul de siguranţă.

Acrobata Sarah Guyard-Guillot (31 de ani), a căzut în urma ascensiunii prea rapide şi a murit din cauza faptului că nu a fost antrenată suficient în privinţa folosirii echipamentului.

În urma anchetei s-a constatat că Cirque du Soleil nu a îndeplinit toate standardele de siguranță, informează bbc.co.uk.

Administraţia pentru sănătate şi siguranţa la locul de muncă din Nevada (OSHA), care a citat Cirque du Soleil pentru şase capete de acuzare, a amendat compania cu peste 25.000 de dolari.

Accidentul a avut loc în timpul scenei finale a show-ului „Kà”, ce include momente de acrobaţie, arte marţiale şi spectacol de marionete.

R.M.