10.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 22:03
No menu items!

Un american a vrut să introducă în România arme și muniție

spot_img

Un cetăţean american, în vârstă de 32 de ani, a încercat să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu un autoturism care figura ca furat din Marea Britanie, iar în interiorul acestuia se aflau o armă cu aer comprimat, o arbaletă cu lunetă şi muniţia aferentă.

Poliția de Frontieră a anunțat că pe sensul de intrare în România, pe la vama Giurgiu, a fost oprit un autovehicul Ford Raneg, condus de un cetățean american, de 32 de ani. 

„Cu ocazia efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figura ca fiind furat, alertă emisă de către autorităţile din Marea Britanie în aceeaşi zi. În continuare, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au procedat la verificarea în detaliu a autoturismului, ocazie cu care au descoperit o armă cu aer comprimat de calibrul 5,5 milimetri, o cutie metalică ce conţinea patru sute de diabolouri de calibru 5,5 milimetri, o arbaletă prevăzută cu lunetă, nouă săgeţi pentru arbaletă şi trei vârfuri metalice pentru săgeţi, pentru care bărbatul nu avea autorizaţie să le introducă pe teritoriul statului român”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul Teritorial Giurgiu.

Autoturismul, estimat la o valoare de două sute de mii de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.