7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:16
No menu items!

Umilită și muncită până la epuizare de o familie din Italia, o româncă a obținut daune de zeci de mii de euro

spot_img

O româncă ce a ales să muncească în Italia sperând la un trai mai bun a avut parte de umilință și muncă până la epuizare la o familie de italieni care nici nu a plătit-o. Femeia a muncit doi ani ca îngrijitoare și până la urmă a decis să își ceară drepturile în intanța. Judecătorii italieni i-au dat dreptate, iar românca va primi despăgubiri.

Familia din Italia pentru care a muncit românca trebuie să plătească suma de 31.000 de euro cu titlu de daune, a decis instanța italiană la capătul a doi ani de procese.

Românca a reclamat lipsa odihnei, neplata salariului în timpul concediului legal de odihnă sau medical, la care se adaugă o serie de alte abuzuri la care a fost supusă.
Magistraţii italieni au obligat familia care a angajat-o ca îngrijitoare să-i plătească toate salariile restante şi să achite şi suma de 31.000 de euro, cu titlu de daune, inclusiv morale.

Sentinţa este definitivă, iar familia italiană va fi executată silit dacă nu va achita suma stabilită de instanţă. Presa internaţională a relatat în ultimii ani numeroase cazuri în care româncele sunt exploatate prin muncă de familiile italiene.

                                                                                                     C.D.