4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:19

Premierul Florin Cîțu recunoaște că NU am fost pregătiți pentru valul 4 al pandemiei

spot_img

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, luni, că autoritățile nu au fost pregătite așa cum ar fi trebuit pentru valul 4 al pandemiei, dar dă vina pe foștii miniștri ai Sănătății, de la USR PLUS, și pe mesajele antivacciniștilor.

„Cred că este o problemă în România, campanii anti-vaccinare care sunt făcute de ani de zile este greu să le demontezi în câteva luni de zile. Vedem că sunt legitimate partide care susțin public campanii anti-vaccinare. Eu nu am văzut de exemplu de la liderii USR PLUS care azi sunt aliați cu cei de la AUR să zică ceva că liderul celor de la AUR spune că nu se vaccinează și nu se va vaccina niciodată. Nu i-am văzut pe domnii Barna și Cioloș să iasă să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor”, a declarat premierul Cîțu.

El a mai spus că ținta pentru ministerul Sănătății este 2.000 de paturi la ATI pentru pacienții COVID-19, deși acum abia avem 1.200 paturi.

„Vom face față. Sistemul de sănătate va face față. E adevărat că nu a pornit cum trebuia.Din punctul meu de vedere, nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când a venit domnul Cseke Attila a preluat, lucrurile merg mai bine”, a mai declarat premierul.

Emanuel Stan