12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:35

Ultima dezbatere televizată Clinton-Trump, transmisă online și pe rețelele de socializare

spot_img

A treia și ultima dezbatere dintre candidații la președinția SUA, Donald Trump (republican) și Hillary Clinton (democrată), se va desfășura miercuri seară, ora locală, în Las Vegas (statul Nevada) și este de așteptat să fie urmărită de un număr mare de telespectatori, chiar dacă de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidențială din SUA a fost cea mai puțin interesantă, comentează miercuri DPA, citată de Agerpres.

Motivul pentru care această confruntare finală dintre cei doi candidați la Casa Albă ar putea fi o excepție îl reprezintă acuzația lui Donald Trump potrivit căreia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media și sistemul politic complotează pentru a “falsifica” scrutinul din 8 noiembrie.

Candidatul republican afirmă că aceste alegeri vor fi manipulate întrucât în presă s-a scurs o înregistrare video din 2005 în care el apare făcând comentarii, împreună cu o vedetă de televiziune, despre pipăirea și sărutarea femeilor fără consimțământul lor.

Cu numai trei săptămâni înaintea scrutinului prezidențial din 8 noiembrie, Hillary Clinton are un avans substanțial în preferințele electoratului american față de Donald Trump – candidata democrată este susținută de 48,9% dintre alegătorii americani, iar candidatul republican de 42%, potrivit unui sondaj de opinie publicat de realclearpolitics.com.

Cea de-a treia dezbatere televizată Clinton-Trump, care va dura 90 de minute, va începe miercuri la ora locală 18.00 (joi, ora 01.00 GMT) și va fi găzduită de Universitatea Nevada din Las Vegas. La fel ca în cazul primei dezbateri, cei doi candidați se vor afla pe un platou în spatele a două pupitre, spre deosebire de alegerile din 2012, când Mitt Romney și Barack Obama erau așezați în jurul unei mese – notează AFP.

Dezbaterea va fi transmisă în direct de numeroase media americane (ABC, Buzzfeed News, CBS, CNN, C-SPAN, The Daily Caller, Fox News, Huffington Post, NBC, PBS, Politico, Telemundo, The Wall Street Journal, Univision). Rețelele de socializare online Facebook și Twitter, site-ul video la cerere Hulu și chiar Yahoo! vor retransmite dezbaterea.

Prima dezbatere Clinton-Trump, desfășurată pe 26 septembrie, a fost urmărită de 84 de milioane de telespectatori, iar cea de-a doua, organizată pe 9 octombrie, de 66,5 milioane de telespectatori.

R.D.

foto: cnn.com