1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:21
No menu items!

Explozie într-un bloc din Bistrița: nouă răniți și zeci de apartamente avariate

spot_img

Nouă persoane au fost rănite, miercuri dimineaţa, la Bistriţa, într-o explozie produsă într-un bloc, din cauza unei acumulări de gaze, iar peste 60 de apartamente au fost avariate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din municipiu, mai multe echipaje ale pompierilor şi ale Ambulanței fiind trimise să intervină.

Alte două blocuri învecinate au fost evacuate în urma deflagraţiei deosebit de puternice.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat de explozia unui apartament într-un bloc de locuinţe. La faţa locului au fost găsite nouă persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale, una dintre ele grav afectată de explozie, cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Explozia a afectat 40 de apartamente din blocul în care s-a petrecut şi alte 20-25 din blocul de alături. Toate persoanele care s-au putut autoevacua şi nu au nevoie de ajutor vor fi şi cazate la adăpost. În cursul zilei vor putea reveni la locuinţă, însoţiţi, bineînţeles, pentru a putea să-şi ia câteva lucruri. Este afectată structura de rezistenţă a blocului, a căzut planşeul între două etaje”,a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, maiorul Ioan Budurlean.

Un tânăr de 24 de ani, care locuia în apartamentul în s-a produs deflagrația, a suferit arsuri grave, urmând să fie transferat la un spital din Bucureşti.

R.D.

foto: ziare.com