1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:34
No menu items!

UDMR vrea cu PSD și PNL la guvernare

spot_img

Kelemen Hunor a anunțat, luni seară, că în ședința UDMR s-a decis că alianța PNL-PSD-UDMR la guvernare este cea mai bună cale pentru a putea înfăptui reforme de care este nevoie, precum revizuirea Constituției.

“Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale.

Această coaliție are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției – introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important. Totodată, Uniunea militează ca reforma constituțională să asigure condițiile reale pentru înfăptuirea unei justiții independente”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

UDMR a mai susținut că alianța cu PSD ar aduce o majoritate confortabilă și în Parlament, acolo unde vor fi dezbătute cele mai importante proiecte de legi.

Marilena Nedelcu