21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:13
No menu items!

Ludovic Orban amenință că pleacă din partid dacă PNL face alianță cu PSD

spot_img

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, înainte de ședința conducerii partidului în care se va decide alianța potrivită pentru guvernare, PSD sau USR, că „drumul său cu PNL se va despărţi” în cazul intrării în coaliție cu social-democrații.

„Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară şi am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani în viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie. Decizia de a face înţelegere cu PSD, la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL şi reprezintă o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul președinte al partidului și al Camerei Deputaților a mai precizat că în cazul unei alianțe PNL-PSD, „drumul său cu PNL se va despărți”. Întrebat câți dintre cei 15-16 parlamentari care s-au dezafiliat din grupurile PNL din Parlament l-ar urma, Orban nu a știut să răspundă. 

Rareș Bogdan a declarat tot luni că în cazul în care PNL nu face alianță cu PSD și ar reface coaliția cu USR, ar mai avea nevoie de încă 9 parlamentari. Adică mai mult decât necesar, dacă îi punem la socoteală pe dezafiliații dn tabăra Orban. Conducerea PNL ar depinde, astfel, la fiecare vot, de oamenii lui Orban.

Marilena Nedelcu