29.5 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 13:21
No menu items!

Rareș Bogdan admite că o alianță cu USR nu ar avea majoritate: „Aritmetica e extrem de dură! Ne-ar mai trebui 9 parlamentari”

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a admis, luni, că singura soluție pentru o alianță care ar avea majoritate în Parlament este cu PSD, nu cu USR.

Rareș Bogdan susține că negocierile cu USR rămân deschise, dar matematica arată clar că cea mai simplă soluție e alături de PSD. Liderul PNL a prezentat și calculele, arătând că la acest moment o coaliție PNL-USR-UDMR ar mai avea nevoie de 9 voturi ca să treacă de Parlament, voturi ce ar putea veni fie de la minoritățile naționale, fie de la parlamentarii din grupul lui Ludovic Orban, fie de la cei neafiliați.

”Aritmetica e însă extrem de dură și de clară, de la un copil de clasa a 2-a, până la orice cetățean. (…) Pentru o majoritate constituită cu cei din PSD, lucrurile sunt mai simple, o majoritate calificată de aproape 300 de parlamentari. E ceva mai simplu, sunt alte incompatibilități, dar pentru țară trebuie să treci peste orice”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a mai declarat că speră ca până la finalul lunii noiembrie să se fi ajuns la o soluție de guvern valid.

De asemenea, europarlamentarul a mai subliniat că PNL ar trebui să dea și premierul, dar să și ocupe portofoliul de la Justiție, „pentru că există o istorie” cu PSD la acest minister.

Marilena Nedelcu