1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:18
No menu items!

Șeful UDMR: Cu USR ar fi prima variantă, dar cu PSD am avea o majoritate confortabilă

spot_img

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, miercuri dimineață, că partidul lui Dacian Cioloș ar fi o primă variantă de negociere cu PNL și UDMR pentru o majoritate, dar care nu ar fi una “constructivă”, iar peste “3-4-5 luni de zile te trezești cu aceleași probleme”. Cu PSD însă, majoritatea ar fi “confortabilă”.

Kelemen Hunor spune că ”sunt posibilități și cu USR-ul și cu PSD-ul, dar trebuie să vezi care e dezideratul, trebuie să dai o perspectivă mai lungă, mai mare, mai consistentă, indiferent în ce direcție te duci, altfel nu se poate forma o majoritate stabilă, nu se poate forma o majoritate constructivă și ne trezim peste 3, 4, 5 luni de zile cu aceleași probleme. Deci dacă nu deschizi o perspectivă, nu dai o substanță, acest lucru înseamnă inclusiv problema colaborării după 2024, e greu să faci un Guvern stabil”.

Liderul UDMR a mai precizat, la RFI, că prima variantă de coaliție ar fi cu USR.

“Prima variantă, sigur, ar fi cu USR-ul, din punctul nostru de vedere, așa cum am plecat la drum acum aproape un an de zile. Acest lucru înseamnă 52%, aproape 53% din Parlament. Este o majoritate simplă, dacă adăugăm și grupul Orban, trebuie să negociezi cu ei, înseamnă 56%”.

M. Nedelcu