13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:36

UDMR, variantă de compromis privind desființarea SIIJ pentru deblocarea crizei din coaliție

spot_img

Desființarea SIIJ, butoiul cu pulbere din coaliție, s-ar putea, în sfârșit concretiza. UDMR, partenerul din coaliție care a și creat blocajul printr-o propunere neagreată de ministerul de Justiție, anume ca toate dosarele să meargă la Parchetul General, după desființarea SIIJ, ar fi optat, potrivit unor surse, pentru o soluție de compromis. Nu chiar toate dosarele să ia drumul Parchetului General.

Toate partidele aflate la guvernare au fost de acord ca SIIJ să fie desființată, dar nu s-au înțeles asupra destinației dosarelor. În timp ce USR-PLUS vrea ca dosarele să mearg la DNA sau DIICOT, UDMR a insistat ca aceastea să ajungă la Parchetul General.

UDMR a propus în coaliția de guvernare o variantă de compromis pentru deblocarea crizei.

În primă fază, dosarele să fie transmise Parchetului General, după care fiecare dosar să fie distribuit parchetului competent cu excepția dosarelor de abuz în serviciu pe care UDMR le dorește instrumentate doar de PG.

Într-o declarație de presă, copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat marţi că probabil în două săptămâni va fi prezentată o propunere de text în ceea ce priveşte proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, în contextul în care există un blocaj în coaliţie pe acest subiect, relatează Agerpres.

C.Dumitrescu