8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:19

UDMR a câștigat Primăria Tg. Mureș după 20 de ani. Care este singura administrație cîștigată de PSD în Transilvania

spot_img

Candidatul independent susținut de UDMR Soos Zoltan a cîștigat mandatul de primar la Târgu Mureș, administrație condusă de 20 de ani de Dorin Florea, fost ALDE, care a preferat să candideze la șefia Consiliului Județean Mureș. Florea a pierdut aici însă, tot în fața UDMR.

PSD și-a adjudecat doar o reședință de județ în Transilvania, Primăria Zalău, în vreme ce PNL are cinci, USR-PLUS trei, iar UDMR trei, plus o victorie a unui candidat pe care l-a susținut la Târgu Mureș, Soos Zoltan. 

Candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Soos Zoltan, a obţinut, potrivit numărătorii paralele, peste 25.500 de voturi din cele 57.417 voturi raportate de secţiile de votare. El a declarat duminică noaptea, că târgumureşenii şi-au recuperat oraşul în lupta împotriva corupţiei şi a clanurilor, iar prin votul de încredere a acordat „s-a reuşit depăşirea paradigmei votului etnic”.

Soos Zoltan este specialist în arheologie, are 44 de ani și șase copii.

Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, a anunţat că, în urma scrutinului de duminică, Uniunea a câştigat 40 de primării în judeţ, inclusiv cele ale municipiilor Târgu Mureş şi Reghin.

Potrivit numărătorii paralele a PNL, liberalii au obţinut 26 de primării, pierzând patru dintre acestea faţă de anul 2016.