15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:10
No menu items!

Turcia: mandat de arestare pe numele fostului fotbalist Hakan Şukur

spot_img

Guvernul turc a emis un mandat de arestare pe numele fostului fotbalist Hakan Şukur în legătură cu tentativa de lovitură de stat de luna trecută, acuzându-l că ar fi membru al unui grup terorist înarmat, transmite agenția Anadolu, citată de presa internațională.

Acuzaţia face referire la organizaţia clericului Fethullah Gulen stabilit în Statele Unite, despre care Ankara susţine că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat eşuate.

Poliţia turcă a făcut percheziții la locuinţa din Istanbul a fostului fotbalist, care acum se află în SUA, potrivit unor informaţii.

Există de asemena informaţii potrivit cărora biroul procurorului general din provincia Sakarya ar fi decis să-l reţină pe tatăl lui Hakan Şukur, Sermet Şukur, însă acestea nu sunt confirmate.

Fostul fotbalist Hakan Șukur, care şi-a petrecut o bună parte din cariera sa la clubul de fotbal Galatasaray din Istanbul, s-a implicat în politică după ce s-a restras din sport. În 2011, a fost ales în Parlamentul turc în calitate de deputat al partidului lui Erdogan Justiţie şi Dezvoltare (AKP). Hakan Șukur a demisionat în 2013 în urma unei anchete de corupţie care îl viza pe Erdogan, poziţionându-se de partea lui Gulen.

R.D.

foto: fanatik.com