4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 22:06
No menu items!

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile

spot_img

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Decizia definitivă a fost luată vineri de magistrații Curții Supreme.

Judecătorii Curții Supreme au admis astfel o contestație a DNA și au desființat decizia luată de un alt complet de judecată, pe 29 iulie, care dispusese arest la domiciliu.

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzația de trafic de influență, în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Omul de afaceri este Sorin Ovidiu Vîntu, iar persoana pentru care se trafica influența este Liviu Mihaiu.

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării, în vremea în care prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu.

Procurorii au precizat că se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

R.D.