6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 8:59

Tunisia: Cel puțin 11 morți în urma unui atac asupra unui vehicul al serviciilor de securitate

spot_img

Cel puțin 11 persoane au murit în urma unui atac cu bombă la bordul unui vehicul al serviciilor de securitate prezidențiale, la Tunis, capitala Tunisiei, a anunțat o sursă apropiată președinției tunisiene.

Explozia a avut loc pe un bulevard principal, la o oră foarte aglomerată. Informația a fost confirmată de Walid al-Wuqaini, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne Tunisian.

Explozia a venit pe fondul unui climat de securitate sporită de frica atacurilor teroriste ale Isis în Beirut și Paris. Astfel, autoritățile tunisiene au crescut nivelul de securitate din capitala în urmă cu zece zile și au dislocat forțe de securitate în număr neobișnuit de mare.

Autoritățile tunisiene a anunțat recent că au prins o celulă teroristă care planificase, se pare, atacuri la secțiile de poliție și hoteluri de pe litoralul orașului Sousse, aflat la 150 de kilometri sud-est de Tunis .

Acest incident are loc în același an în care persoane înarmate din cadrul Isis au luat cu asalt muzeul Bardo din Tunis și au ucis 22 de persoane, iar un bărbat înarmat din același grup extremist a ucis 38 de persoane pe o plaja din Sousse, dintre care 30 erau britanici .