29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:42
No menu items!

Luare de ostatici, printre care şi copii, în nordul Franţei / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Mai mulți indivizi înarmați au luat ostatici marți seară într-o locuință din Roubaix (nordul Franței), au informat surse concordante, poliția referindu-se la o spargere, iar primăria la un jaf, scrie AFP.

Surse din rândul forțelor de ordine au afirmat că două sau trei persoane s-au refugiat într-o locuință aparținând unui cuplu pe care se pregăteau să o jefuiască.

La sosirea brigăzii de luptă împotriva criminalității au avut loc schimburi de focuri, poliția fiind alertată în legătură cu această spargere, indivizii înarmați luând ostatici persoanele care se aflau în casă.

Primăria din Roubaix a făcut cunoscut că este vorba despre un „jaf”.

La rândul ei, poliția a afirmat că, pentru moment, nu poate fi stabilită o legătură cu atentatele comise la 13 noiembrie la Paris.

Mai mulți indivizi înarmați au luat ostatici marți seară la Roubaix, în nordul Franței, unde forțele de ordine au fost desfășurate în număr mare după un schimb de focuri, a transmis o sursă din cadrul poliției, citată de cotidianul „Le Figaro”. Potrivit surselor citate, luarea de ostatici este rezultatul unei tentative de spargere la o bancă sau la o staţie de carburanţi, fără a avea legături cu terorismul.

„Autorii au încercat să dea o spargere, apoi au luat ostatici”, a anunțat Primăria locală.

Conform unor surse citate de presa franceză, luarea de ostatici are loc la o bancă. Alte surse susţin că este vizată o staţie de alimentare cu carburanţi.

Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia, au anunțat inițial surse citate de Reuters.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, indivizi înarmaţi au luat mai mulţi ostatici într-o clădire din orăşelul francez Roubaix, situat la frontiera cu Belgia.

foto: EPA/Agerpres