Tulburarea ordinii publice – 5 ani de închisoare

Tulburarea ordinii și liniștii publice ar putea fi pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal, transmisă, joi, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) către Ministerul Justiției.

Propunerea de modiifcare a Codului penal survine în condițile în care pachetul de legi ale justiției include și modificări ale acestuia, iar Tudorel Toader a anunțat că acestea vor fi gata în trei săptămâni.

„Pedeapsa propusă creează premisele necesare descurajării elementelor turbulente și creșterii încrederii în autoritatea și fermitatea organelor statului (…) Ca urmare, propunem modificarea articolului 371 — Tulburarea ordinii și liniștii publice, astfel: ‘fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată în documentul publicat pe site-ul MAI.

Actualul Cod penal prevede că fapta de tulbure a ordinii și liniștii publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU