6.5 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 3:41

Tribunalul Galați: Completul care a condamnat-o pe Mariana Rarinca, format nelegal

spot_img

Tribunalul Galați demonstrează că judecarea Marianei Rarinca a fost făcută la comandă, completul de judecată nefiind stabilit aleatoriu așa cum prevede regulamentul.

Potrivit Luju, completul de judecată care a respins contestația în anulare formulată de pensionara Mariana Rarinca, după ce un complet al Curții de Apel București, format din Ana Maria Trancă și Dorel Matei au dispus, repartizându-și dosarul, rejudecarea Marianei Rarinca, după ce aceasta fusese achitată. Cei doi judecători au decis că aceasta să rămână cu condamnarea de la fond de trei ani de închisoare cu suspendare, deşi în apel fusese definitiv achitată.

Potrivit Luju.ro, judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Galaţi au admis acţiunea formulată de Mariana Rarinca, prin avocatul Corneliu-Liviu Popescu, în calitate de apărător ales, prin care solicită anularea în parte a Hotărârii Colegiului de conducere al CAB nr. 155/29.09.2015, reclamând că prin aceasta a fost decisă în mod nelegal componenta completului de judecată desemnat să judece contestaţia în anulare formulată de Mariana Rarinca împotriva deciziei completului Matei-Tranca, prin care a fost admisă contestaţia în anulare a DNA.

Soluţia pe scurt: Admite cererea formulată. Anulează în parte hotărârea Colegiului de conducere al CAB nr. 155/29.09.2015 pentru art. 1 lit. a liniuţa 4 teza I cu privire la atribuirea completului C 16 A pentru luna octombrie 2015 doamnelor judecător Eva Iură – C. Daescu. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Galaţi. Pronunţată în şedinţa publică, azi 9.03.2017

Tribunalul Galați
Hotărârea 178/2017 09.03.2017

Andrei Tudor