11.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 11:23
No menu items!

Traian Băsescu este în spital. Fostul președinte nu mai este pe lista PMP pentru europarlamentare

spot_img

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, fiind diagnosticat cu o puternică viroză pulmonară. Potrivit unor surse medicale, starea lui Băsescu este stabilă. PMP, partidul înființat de Băsescu, a publicat, duminică, lista cu candidații partidului pentru alegerile europarlamentare, iar fostul președinte nu se mai regăsește printre aceștia.

Internarea fostului șef al statului s-a realizat pentru tratarea unei infecții, au precizat sursele medicale pentru stiripesurse.ro. Traian Băsescu este internat la Secția Boli Infecțioase, urmând să i se facă analize mai ample. El nu a putut fi contactat telefonic.

Fostul președinte al României a fost operat în trecut de hernie de disc în 2005. De asemenea, presa a relatat că Traian Băsescu ar fi fost internat și în 2020 și în 2022 în Franța și la Bruxelles pentru probleme legate de afecțiuni cardiace, dar și pentru o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie.

PMP nu l-a mai inclus pe lista de europarlamentare pe Băsescu

Structura națională de conducere a PMP a votat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. Traian Băsescu nu mai apare pe această listă.

Lista PMP pentru Alianța Dreapta Unită este următoarea, conform PMP:

Eugen Tomac – președinte PMP,
Ionut Simionca – secretar general,
Cătălina Bozianu – secretar general adjunct,
Marian Andronache – vicepreședinte,
Marius Pascan – vicepreședinte,
Adrian Todoran – vicepreședinte,
Claudiu Palaz – vicepreședinte,
Ligia Dugulescu – vicepreședinte,
Mihai Simionescu – președinte PMP Vâlcea,
Davitoiu Nicolae – vicepreședinte,
George Popescu – Președinte PMP Botoșani,
Clement Negrut – Președinte PMP Alba.

M. Nedelcu