7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 16:16
No menu items!

Tragedia de la 2 Mai. „Încercare josnică”. Maneva familiei lui Vlad Pascu pentru a-l scapa de anii grei de închisoare

spot_img

Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai ce s-a soldat în luna august cu doi morți și mai mulți răniți, dar și familia acestuia au făcut o „încercare josnică” de a obține o reducere a posibilei pedepse, acuză avocatul unora dintre victime.

Este vorba despre o adresă de mediere pe care avocații familiei Pascu au trimis-o către membrii familiilor rămase fără cei dragi în urma tragediei de la 2 Mai și către avocații acestora.

Ei își doresc o așa-zisă mediere, arătând în felul acesta grija față de victimele acestei tragedii.

„Urmare a cererii formulate (…) de către domnul Pascu Matei Vlad, vă comunicăm invitația la mediere având ca termen data de 30.01.2024, ora 14, la sediul nostru din București (…), în vederea medierii având ca obiect pretențiile civile formulate de părțile civile în dosarul 4989.254/2023 aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia”, se spune în documentul transmis familiei Robertei de un birou de mediator.

Avocatul familiilor celor morți în tragedia de la 2 Mai spune însă că nu este, de fapt, decât o încercare de a-și micșora pedeapsa și nimic mai mult. Apărătorul a anunțat astfel că a fost refuzată această încercare de mediere de către toți cei implicați.

„Încercare josnică a lui Vlad Pascu și a familiei Pascu de a obține o reducere a posibilei pedepse prin medierea pretențiilor civile”, a spus Adrian Cuculis, avocatul familiei Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accident, și al celor trei tineri răniți.

Pe Vlad Pascu îl așteaptă până la 20 de ani de închisoare pentru tragedia la 2 Mai, din luna august, atunci când, drogat fiind, s-a urcat la volan, a intrat într-un grup de tineri, iar pe doi dintre ei i-au ucis pe loc.

Ulterior a fugit de la locul faptei și în timpul anchetei au ieșit la iveală o serie de nereguli și greșeli făcute de polițiști.

Polițiștii se plâng că muncesc prea mult

După această tragedie, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat că va fi reorganizat Inspectoratul Județean, însă după ce a fost adus un alt șef la IPJ, acesta se pare că a luat o serie de măsuri care nu sunt pe placul polițiștilor din Constanța.

Mai exact, li se impune un program împărțit în trei ture a câte opt ore. Echilibrarea echipajelor ar fi dificil de făcut, din cauza lipsei de experiență a agenților veniți de pe băncile școlilor. Ei se plâng că acest program nu face altceva decât să-i obosească și mai tare, iar ei nu se pot reface pentru a reveni ulterior pe teren și pentru a putea munci la capacitate maximă.

Tocmai de aceea, 400 de polițiști au anunțat că vor participa la un protest ce va avea loc în fața IPJ Constanța săptămâna viitoare, pe 31 ianuarie, în intervalul orar 12.00-16.00.

                                                                                                         Adina Bucur Silav