4.6 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 8:49
No menu items!

Premieră în Justiție. Primul medic care a recunoscut că a luat șpagă de la pacienți

spot_img

Un medic din București a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, urmând să primească 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și să-i fie confiscată averea obținută în mod ilegal, prin șpaga primită de la pacienți.

În acest dosar penal, doctorul Cristian Paleru de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a fost arestat preventiv toamna trecută.

După o lună în arest preventiv, doctorul Paleru a recunoscut acuzația de luare de mită în formă continuată. A încheiat un acord de recunoaștere a vinovăţiei prin care i se aplică o pedeapsă de trei ani cu suspendare, sub supraveghere.

Procurorii Parchetului Capitalei l-au convins pe medic ca prin acordul de recunoaștere a vinovăției să își asume și confiscarea extinsă a sumei de peste 700.000 de lei, bani pe care acesta i-ar fi câștigat ilegal. De altfel, întreaga sumă a fost pusă la dispoziție și urmează să intre în proprietatea statului.

Totodată, doctorului Cristian Paleru i s-a interzis ca vreme de doi ani și jumătate să mai exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate din România. În plus, medicul va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Spitalul de Pneumologie din Iași, fie la cel de recuperare.

Chirurgul și-a asumat, astfel, 32 de șpăgi primite de la pacienți sau rudele lor, bani, spun procurorii, dar şi găini congelate, coniac sau vin.

                                                                                                        Adina Bucur Silav