7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:33
No menu items!

Tragedie pe munte. Doi alpiniști au căzut de pe peretele Lespezi. Unul dintre ei a murit

spot_img

11 salvamontiști din județulele Sibiu și Argeș au participat la acțiunea de salvare a unui turist rămas blocat pe peretele Lespezi, din Munții Făgăraș. Alpinistul împreună cu un alt coleg a alunecat de pe peretele stâncos. Din păcate cel de-al doilea nu s-a mai putut prinde și și-a pierdut viața.

Accidentul a avut loc miercuri seara, în Munții Făgăraș. Alpiniștii aveau 31 și 32 de ani și nu erau la prima experiență de escaladare a unui perete stâncos.

În timpul urcării, amândoi ar fi alunecat, unul a rămas blocat pe perete, în cădere. Cel de-al doilea a suferit răni grave și nu a supraviețuit.

Salvamontiștii din două județe, Argeș și Sibiu au intervenit pentru salvarea turistului rămas blocat. A fost solicitat un elicopetr SMURD pentru transportul la spital al bărbatului, a anunţat Salvamont.

„Salvamontiştii (6 din Sibiu, 5 din Argeş) au coborât persoana blocată în perete la Refugiul Călţun la ora 2,40 unde au şi înnoptat. Astăzi, colegul meu Adi Sănduloiu (Argeş) a făcut demersurile pentru solicitare elicopter. Aşteptăm să evacuăm victimele pe cale aero. Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea. Sunt cetăţeni români, cu vârste de 31-32 de ani”, au explicat cei de la Salvamont Sibiu.

C.D.