14 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 10:37
No menu items!

Tragedie: o fată de 14 ani a murit după ce a zăcut ore bune în fața unui magazin și nimeni nu a ajutat-o

spot_img

Moartea unei fete de 14 ani a zguduit întreaga Polonie la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut,. Natalia s-a prăbuşit pe zăpadă, chiar lângă un supermarket din oraşul Andrychów şi nimeni nu a ajutat-o timp de câteva ore. Deşi tatăl ei a cerut ajutor de urgenţă, poliția a intervenit când era deja prea târziu. Cu câteva săptămâni în urmă, unul dintre ofițeri a fost sancționat disciplinar, iar acum au fost anunțate consecințele pentru ceilalți.

Tragedia a avut loc în plină zi, la sfârşitul lunii noiembrie 2023, în centrul orașului polonez Andrychów. Natalia, în vârstă de 14 ani, a leşinat lângă un supermarket și, timp de câteva ore, nimeni nu i-a venit în ajutor. Nimeni nu a observat sau nu a vrut să observe fata care zăcea pe zăpadă, scriu jurnaliştii publicaţiei Fakt.

Tatăl copilei, imediat după ce a primit un apel de la fiica sa, în care ea îl informa că se simte rău și că nu știe unde se află, a sunat la poliție. A mers apoi la secție, unde a petrecut multe ore, timp în care rudele și prietenii s-au angajat în căutarea Nataliei. Nu și poliția. 

Luptând pentru viața ei, Natalia aștepta un ajutor care, din păcate, a venit prea târziu.

Poliția a pornit în căutarea copilei abia în jurul prânzului. Înainte ca agenții să o găsească pe fată, un cunoscut al tatălui a găsit-o, a dus-o la un magazin din apropiere, unde au început manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanţei.

Natalia a fost dusă la spital într-o stare de hipotermie profundă, cu o temperatură corporală de doar 22 de grade Celsius. Din păcate, a doua zi, fata s-a stins.

În urma morţii Nataliei, poliția a demarat patru proceduri disciplinare împotriva polițiștilor din Andrychów și Wadowice. S-a investigat dacă întârzierile în inițierea căutărilor ar fi contribuit la decesul copilei. 

Cu câteva săptămâni în urmă, a fost dată prima sancțiune disciplinară în acest caz. Ofiţerul care a primit apelul de la tatăl Nataliei a fost sancționat cu o avertizare pentru „nepreluarea corectă a acțiunilor de serviciu”. Acum a venit rândul pentru consecințele celorlalți.

Ofițerul de serviciu de la comisariatul din Andrychów a fost sancționat pentru neglijarea îndatoririlor sale cu un avertisment cu privire la neadecvarea parțială la postul său de muncă. Polițistul de la comanda districtului Wadowice, care a verificat corectitudinea desfășurării operațiunilor de căutare, este acuzat de executare incorectă a sarcinilor de serviciu.

El a fost găsit vinovat, dar nu s-a dat o pedeapsă. Comandantul comisariatului din Andrychów a fost acuzat de neglijarea îndatoririlor și de nepreluarea corectă a acțiunilor de serviciu, dar ancheta a fost suspendată din cauza stării sale de sănătate. La 31 ianuarie, comandantul a fost demis din funcția sa, din cauza absenței prelungite, iar la 1 februarie se află la dispoziția comandantului raional al poliției din Wadowice.

D.Constantin