13 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 16:49
No menu items!

VIDEO. Fenomen meteorologic rar în Dubai. Autoritățile în alertă

spot_img

Ploile abundente și grindina au provocat inundații și au blocat străzi în unele zone din Dubai, luni, deoarece sistemele de canalizare nu au putut face față ploii.

O parte din șoseaua Sheikh Zayed este blocată din cauza ploilor abundente. Autoritatea pentru Drumuri și Transport din Dubai i-a îndemnat marți pe șoferii care se apropie de porțiunea de drum Jebel Ali să folosească rute alternative. RTA a spus că închiderea drumului a fost implementată din cauza „acumulării de apă”.

„Echipele RTA se confruntă cu situația pentru a restabili fluxul fluid al traficului”, a declarat autoritatea, într-un mesaj pe X.

Șoferii care se îndreaptă spre Abu Dhabi sunt rugați să utilizeze Sheikh Mohamed bin Zayed Road și Emirates Road. Șoferii care vin din Abu Dhabi sunt sfătuiți să circule pe strada Seih Shuaib, spre Sheikh Mohamed bin Zayed Road și Emirates Road, scrie Mint.

Centrul Național de Meteorologie a declarat că o alertă meteo pentru ploi suplimentare va fi în vigoare până marți la prânz. Fundația pentru Educație a anunțat că învățământul la distanță va continua în toate școlile guvernamentale marți, din cauza vremii instabile.

Autoritatea de Cunoaștere și Dezvoltare Umană din Dubai a îndemnat luni seară toate școlile private, creșele și universitățile din Dubai să aplice învățământul la distanță marți.

Marți va fi, de asemenea, o zi de lucru la distanță pentru lucrătorii guvernamentali din Dubai, a declarat biroul de presă al emiratului. Ministerul Resurselor Umane a cerut luni seară companiilor din sectorul privat să aplice „modele flexibile de lucru” pentru angajați.

„Măsurile necesare trebuie luate de companii pentru a se asigura că munca în aer liber, dacă este necesar să fie reluată, respectă cerințele de sănătate și securitate în muncă”, a spus ministerul.

„Companiile trebuie, de asemenea, să asigure sănătatea și siguranța lucrătorilor care fac naveta către și de la locurile de muncă în aer liber”, se mai arată în mesaj.

Condițiile meteorologice sunt de așteptat să se stabilizeze marți, cu o creștere a temperaturilor prognozată pentru miercuri.

Inundațiile și grindina sunt rare în Dubai

În general, clima din Dubai este caldă și aridă, cu temperaturi ridicate în timpul verii și ierni blânde. Temperaturile medii diurne în timpul verii pot ajunge până la 40-45 de grade Celsius sau chiar mai mult, în timp ce iernile sunt mai blânde, cu temperaturi medii diurne în jur de 20-25 de grade Celsius.

Inundațiile nu sunt un eveniment obișnuit în Dubai din cauza climei aride. Totuși, există posibilitatea unor inundații în cazul unor ploi torențiale sau în situații rare de furtuni puternice, dar acestea nu sunt fenomene frecvente. Dubai are sisteme de drenaj și infrastructură pentru a face față acestor situații, dar evenimente extreme pot duce la inundații temporare în anumite zone, scrie Chat GPT.

D.Constantin