1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:26
No menu items!

Tragedie în Giurgiu. Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID în aceeași zi

spot_img

Un bărbat de 36 de ani și părinții săi au murit în aceeași zi de COVID-19. Toți trei erau nevaccinați.

Nenorocirea s-a petrecut pe 13 octombrie, zi în care o familie întreagă de giurgiuveni a murit din cauza COVID-19 la Spitalul județean din oraș.

Singura cunoscută cu comorbitități era mama, în vârstă de 65 de ani, care la internare a prezentat obezitate grad III, diabet insulino-dependent, afecțiune greu de ținut sub control. Din păcate, pentru niciunul nu s-a mai putut face nimic, infecția cu SARS-COV-2, fiind mult prea agresivă pentru ei. Niciunul dintre cei trei nu era vaccinat.

”Toți trei au fost internați cu o formă foarte gravă de COVID și nu au răspuns la tratament. Părinții au murit la câteva ore distanță, iar băiatul – în cursul nopții. Nu au răspuns la nici un tratament, deși aveam schema de medicație”, a declarat pentru G4Media.ro managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

350 de noi decese 

Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.468 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 236 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, relevă datele oficiale anunţate sâmbătă.

INSP a raportat și 352 decese (194 bărbaţi şi 158 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referinţă, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Printre decese este și o fetiță de 6 ani din județul Argeș, care prezenta comorbiditati.

                                                                                                                    Adina Silav