3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 18:06
No menu items!

Cîțu se laudă pentru o creștere economică pe care o vede doar el

spot_img

Premierul demis Florin Cîțu și-a lăudat echipa, dar și pe el, sâmbătă, pentru treaba “bine făcută”, după ce agențiile de rating S&P și Moodys au confirmat ratingul României. Cîțu a susținut, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că “bunăstarea se simte deja”, România având cea mai mare creştere economică din Europa. Declarațiile premierului nu se regăsesc, însă, și în nivelul de trai al românilor, împovărat de explozia prețurilor la gaze, electricitate, combustibil și alimente și de evoluția din ultima lună a pandemiei de COVID-19, care a dus România pe locul 2 în lume la numărul de morți la 1 milion de locuitori.

Perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” și includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor’s și Moody’s, spune Florin Cîțu.

„Acest an a fost cel în care am spus că stabilizăm economia. Creștem salariul minim cu 11%, din 2022. Venim cu măsuri pentru amânarea facturilor la energie. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului pentru anul viitor. Toate țările am trecut prin criză anul trecut, dar România e țara care își revine cel mai mult. Bunăstarea se simte deja, se vede în investiții, ne permitem să creștem salariul minim fără să creăm dezechilibre majore. Dacă nu am fi avut resurse suplimentare, alocările  suplimentare din sănătate ar fi dus la creștere deficitelor”, a spus premierul.

Cîţu a afirmat că există “foarte mici şanse” ca ratingul de ţară să fie schimbat din cauza actualei crize politice, ci doar “dacă România ar intra pe mâna populiştilor” ar fi o problemă.

“Foarte mici şanse să vedem un derapaj datorită acestei crize politice, pentru că bugetele sunt făcute, cheltuielile sunt făcute, sunt deja în buget, nu ar exista. Doar un Guvern nou şi dacă cumva România ar intra pe mâna populiştilor, a demagogilor, care 30 de ani au promis reforme şi nu au făcut, atunci am avea o problemă, pentru că ar putea să schimbe politicile pe care le-am adoptat. Deci, în acest moment, nu există acest risc”, a  subliniat Florin Cîţu.

Prim-ministrul interimar a susținut nu doar că România merge în direcția bună, dar a avut un discurs laudativ la adresa sa și a echipei sale subliniind că “România a demonstrat că a găsit cea mai bună soluție pentru o guvernare stabilă”, că echipa sa guvernamentală a găsit cele mai bune soluții pentru o economie stabilă și că “ne apropiem de momentul când românii vor simți creșterea economică”. Cîțu nu a uitat să adauge că antreprenorul român e un erou și că țara noastră este una în care merită investit. 

“Am intrat în politică pentru români și rezultatele se văd”, și-a încheiat Cîțu discursul. 

                                                                                                                Adina Silav