4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:31
No menu items!

Tot mai mulţi români cu COVID în stare gravă, transferaţi în străinătate. Medicii germani, şocaţi că familiile unor pacienţi refuză ajutorul

spot_img

Numărul bolnavilor de COVID-19, care au fost transferaţi în Germania, a ajuns la 18. Selecția pacienților a fost realizată de o echipă de medici germani care a sosit în țară încă de săptămâna trecută. Aceștia au fost șocați să constate că familiile unor pacienți români, în stare gravă, au refuzat ajutorul, pe motiv că se temeau că cei dragi vor fi supuși unor experimente.

Ultimii șase pacienţi au fost transportaţi, miercuri, cu un avion Airbus al Forţelor Aeriene Germane. Aceștia se aflau în stare gravă la secţia Primiri Urgenţe, fiind intubaţi tot acolo din cauză că nu mai există locuri la ATI.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani, care de vineri se află în România și care a analizat situația medicală a bolnavilor.

„În ultimele zile am vizitat multe unităţi de primiri urgenţe şi am văzut situaţia, am constatat, din păcate, că situaţia nu mai permite acordarea de servicii medicale individuale. Am fost profund impresionaţi de munca depusă de medici, de întregul personal, subliniez asta, avem cel mai mare respect faţă de colegii noştri şi ne pare rău că se află în această situaţie”, a spus medicul militar german Roland Mettin, potrivit Digi24.

Medicii germani au fost uimiți să vadă cum familiile unor pacienţi români, în stare gravă, au refuzat ajutorul din cauză că aceştia cred că cei dragi vor fi supuşi unor experimente.

„Am depus jurământul lui Hipocrate, o să-l respectăm în orice situaţie. Pe noi ne interesează să facem pacienţii bine, nu vrem să le facem rău. Noi am venit aici să îi ajutăm. Nici noi, nici cei din Germania, colegii noştri, nu avem de gând să le facem vreun rău”, a precizat Rolland.

Până acum, 73 de bolnavi au ajuns în spitale din străinătate, 22 dintre aceştia au murit, iar 7 au fost externaţi deja. Patru ţări au primit pacienţii români: Ungaria, Austria, Polonia şi Germania.

                                                                                                                  Adina Silav