3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:03
No menu items!

FOTO/ Produse expirate, tăvi ruginite și gândaci. Protecția Consumatorului a închis raioanele unor supermarketuri din Ploiești

spot_img

Mai multe raioane ale unor supermarketuri din Ploiești au fost închise de inspectorii ANPC după ce au fost găsite produse expirate, tăvi ruginite sau gândaci. Printre magazinele amendate se regăsesc cele ale Lidl, Profi sau Carrefour.

„Au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 lei”, au transmis, joi, reprezentanții ANPC.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercilizare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei, oprire temporară de la comercilizare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei, 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie și 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Potrivit ANPC, comisarii au descoperit legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate, comercializarea unor produse expirate, nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte, tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era  curățat corespunzător, în spatiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența unor insecte, utilizarea unor rasteluri și a unor tăvi ruginite și deteriorate.

                                                                                                                  Adina Silav