13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:46
No menu items!

Teste gratuite pentru depistarea COVID-19, în tot mai multe farmacii

spot_img

Reţeaua de farmacii în care se pot face teste gratuite antigen rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV2 va fi extinsă.

”Dacă ai simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2, poţi să te testezi şi în farmacie. Ministerul Sănătăţii continuă să extindă acest program şi alocă teste gratuite în farmaciile avizate”, a anunţat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. 

În prezent, sunt 106 locaţii în 19 judeţe din ţară, cele mai multe în Prahova, incluse în program, iar în perioada următoare lista va cuprinde şi alte puncte ale reţelelor farmaceutice din România. 

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziţia farmaciilor, gratuit, prin Direcţiile de Sănătate Publică, însă farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu. 

”În cazul în care nu eşti vaccinat, după testare, farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms şi în acest fel îţi poţi descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a precizat Andrei Baciu. 

                                                                                                                   Adina Silav