26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:53
No menu items!

Poliția Română: Fiul unui afacerist român a fost sechestrat în Spania

spot_img

Fiul unui transportator român din Bistriţa-Năsăud a fost răpit și torturat, în Spania, de către o grupare de traficanți de droguri albanezi. Tânărul a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare, a anunțat, joi, Poliția Română.

Poliția Română a anunțat, joi că, în urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, în 30 august a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole un român de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate, conform Antena 3.

El a fost eliberat în 1 septembrie.

În acest dosar penal se fac cercetări atât pentru lipsire de libertate, cât și pentru trafic de droguri.

Anchetatorii spun că la începutul lunii august un bărbat din Năsăud, administrator al unei firme de transport internațional, a mers în Spania, împreună cu fiul său de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns în Spania, transportatorul român s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să ducă, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri care nu ar fi ajuns la destinație.

Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.

Pe 17 august, bărbatul a sesizat autoritățile române.

În timpul captivității, tânărul ar fi fost bătut de către cetățenii albanezi.

Conform sursei citate, în urma anchetai s-a mai stabilit că, anterior datei de 4 august, un bărbat de 49 de ani, șofer la firma de transport, ar fi primit, în timp ce se afla în Spania, 700 de kilograme de cannabis pentru a le transporta în Italia și Germania.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc”, mai precizează Poliția.