14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:47
No menu items!

Tesla recheamă în service-ul din China, 200.000 de vehicule cu potențiale defecte

spot_img

Gigantul de mașini electrice Tesla recheamă în service-ul din China aproape 200.000 de vehicule „potențial” defecte la nivelul portbagajului, a anunțat, vineri, autoritatea de reglementare din China, a doua zi după o rechemare similară în Statele Unite, potrivit AFP.

Vehiculele afectate de această rechemare au un portbagaj susceptibil să „se deschidă în mod neașteptat în timpul conducerii […] ceea ce prezintă riscuri de securitate”, a spus autoritatea de reglementare a pieței (SAMR) într-un comunicat.
 
Măsura vizează trei loturi de mașini produse între 2015 și 2020.
 
Rechemarea include 19.700 Model S, pentru o potențială problemă legată de alinierea greșită a unuia dintre zăvoarele portbagajului situate în partea din față a vehiculului.
 
Celelalte 180.000 de vehicule sunt Model 3, a cărui deschidere și închidere repetate a portbagajului poate deteriora un cablu al camerei de rezervă, a spus autoritatea de reglementare.
 
Tesla va inspecta gratuit vehiculele afectate, a spus SAMR.
 
Anunțul vine a doua zi după rechemarea a aproape jumătate de milion de Tesla în Statele Unite pentru probleme identice.
 
Până în iunie, producătorul american rechemase 285.000 de mașini în China, după o anomalie în software-ul de asistență pentru șofer.
 
Tesla s-a confruntat cu numeroase plângeri de pe rețelele sociale în acest an în China din cauza unor presupuse probleme de calitate și servicii.