12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 21:56

TEROARE ÎN PARIS. Al treilea cadavru recuperat din apartamentul luat cu asalt în Saint-Denis

spot_img

Un al treilea cadavru a fost recuperat din apartamentul de la Saint-Denis, la periferia Parisului, vizat miercuri de o importantă operaţiune antiteroristă în urma atacurilor sângeroase de vinerea trecută, au anunțat vineri procurorii francezi, citați de BBC News online.

Procurorii au confirmat că trupul unei femei a fost găsit în noaptea de joi spre vineri, în urma unor căutări, după operaţiunea de miercuri dimineaţa, însă nu au dezvăluit identitatea femeii.

Însă, un paşaport pe numele Hasna Aitboulahcen, care s-a detonat în timpul operaţiunii, a fost găsit într-o geantă la faţa locului.

Presupusul organizator al atacurilor de la Paris – Abdelhamid Abaaoud – a fost ucis în această operaţiune, miercuri.

Potrivit presei, Hasna Aitboulahcen ar fi verișoara lui Abaaoud. Ea a murit detonându-se la puţin timp după lansarea operaţiunii, care a durat aproximativ şapte ore.

Informaţii potrivit cărora Abaaoud şi cel puţin unul dintre complicii săi au călătorit nedetectaţi din Siria, înainte să comită atacurile de vinerea trecută soldate cu 129 de morţi şi sute de răniţi, zguduie Europa.

Miniştrii de Justiţie şi Interne din statele UE s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre înăsprirea măsurilor de securitate în blocul european şi consolidarea controalelor la frontierele externe ale zonei Schengen, de liberă circulaţie, fără paşaport.