7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:47

TEROARE ÎN BRUXELLES. Mărturiile românilor aflați în aeroport în momentul exploziilor

spot_img

Mai mulți români au fost surprinși de exploziile produse marți pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Unii dintre ei au apelat la Facebook pentru a-și liniști prietenii.

“Sunt pe aeroportul din Bruxelles. 2 bombe au explodat la 30 de metri distanță. Le-am simțit suflul din plin”, a scris pe Facebook bucureșteanul Mihai Delea, la scurt timp după atacuri. “Încerc să uploadez video de la fața locului, dar nu reușesc. Se pare că au scăzut viteza de comunicații”, a revenit el, într-o altă postare.

Alina Madar, aflată și ea pe aeroportul din Bruxelles în momentul atacurilor, le-a scris un mesaj prietenilor de pe Facebook în care le transmite că este în siguranță, dar nu va putea uita scenele la care a asistat. “Sunt ok, dar scenele cu supravietuițori răniti, unii fără membre, și panica nu vor fi ușor de uitat. În ce lume trăim?”, a scris românca.

alina_madar

Pe același aeroport se afla marți dimineață și Luana Rednic, fiica antrenorului Mircea Rednic. “Au fost două bombe în aeroport, la două intrări diferite. Eu eram la check-in (…) și s-a auzit o bubuitură foarte tare. (…) Nu am știut ce se întâmplă, pentru că a venit un vânt foarte puternic și cald și imediat după aceea a mai fost altă bombă în altă zonă și a început lumea să alerge în toate direcțiile”, a declarat Luana Rednic la Digi 24.

Ea a precizat că exploziile au avut loc în zona Plecări, înainte de controlul de securitate.”M-a luat un domn, m-a tras de mână și m-a băgat în biroul lui și ne-am închis acolo. Eram vreo opt persoane și ne-am pus sub masă cu toții, ne-am încuiat și am așteptat să vedem ce se mai întâmplă. Căzuse tavanul, lumea era pe jos, era praf, fum. Nu mai știu ce a fost. Am luat-o la fuga speriată și m-a prins domnul acesta și m-a luat cu el în birou și după aia am așteptat, cred că vreo 15 minute, și ne-au anunțat că trebuie să evacuăm aeroportul”, a mai spus Luana Rednic. Potrivit acesteia, a fost evacuat aeroportul și toți cei care se aflau înăuntru au fost scoși pe pistă.

Luana Rednic a mai spus că a văzut răniți pe jos, dar nu și-a putut da seama dacă erau și morți, adăugând că a auzit și focuri de armă. “Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat în aeroport, pentru că ne-au scos afară. (…) Erau pompieri, pentru că a luat foc un restaurant, unde a fost bomba, și la cealaltă intrare era o farmacie, acolo cred că a fost altă bombă. Nu îmi dau seama exact. (…) Nimeni nu știe nimic. Ne țin aici, pe pistă, afară”, a completat Luana Rednic.

La rândului lui, Mircea Rednic a declarat că atunci când au avut loc exploziile vorbea la telefon cu fiica sa.

“Eu am auzit explozia la telefon. Eu chiar vorbeam cu ea. (…) Atunci s-a auzit explozia și după aia am auzit țipete. În prima fază, i-au băgat într-o încăpere, iar acum i-au scos pe pistă. Nu le-au spus nimic. Este panică mare. Stau acolo, nimeni nu le spune nimic, văd mașini de Poliție, Ambulanțe. Era sânge, cădea plafonul în spatele ei”, a afirmat Rednic, citat de Agerpres.

R.D.