10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 8:14

TEROARE ÎN BRUXELLES. Haos în transporturile europene după atentate

spot_img

Transportul public din Bruxelles a fost complet oprit, aeroportul și principalele gări feroviare din oraș au fost închise, iar măsurile de securitate au fost consolidate în mai multe metropole europene în urma exploziilor produse marți dimineață pe aeroportul Zaventem și în rețeaua de metrou din Bruxelles, soldate cu cel puțin 21 de morți.

Potrivit AFP, autoritățile belgiene au decis să ridice la maximum nivelul de alertă antiteroristă pe tot teritoriul belgian. “Întreaga noastră rețea este în prezent închisă”, a indicat compania de transport public STIB.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este închis până miercuri dimineață, la ora 06.00 (05.00 GMT), a precizat Brussels Airport, în timp ce principalele gări feroviare din Bruxelles sunt închise până la noi dispoziții.

Zborurile dinspre și către Bruxelles au fost suspendate. „Multe avioane au fost redirecționate spre aeroportul Charleroi” (sudul Belgiei), a indicat un purtător de cuvânt al companiei care administrează aeroporturile din Paris. „Rămâneți unde vă aflați!”, a avertizat Centrul de criză belgian, pe contul său de Twitter.

Atentatele au avut repercusiuni asupra altor părți ale Europei. Mai multe mari orașe au decis să-și întărească măsurile de securitate. La Paris, Poliția a consolidat securitatea în aeroporturi, în gări și pe rețeaua de transport public.

Serviciile olandeze de combatere a terorismului au anunțat înăsprirea măsurilor de securitate în aeroporturile din Olanda, precum și a controalelor la granița cu Belgia.

Aeroportul londonez Gatwick, precum și cele de la Frankfurt și Moscova și-a suplimentat măsurile de securitate antiteroristă.

R.D.